350,00 ₺ KDV Dahil
1 2 >

Damlama

Boru: LDPE (AYPE-alçak yoğunluk polietilen) + LLDPE (LAYPE-lineer alçak yoğunluk polietilen) + Siyah masterbatch (renklendirici) karışımı ile üretilmektedir.

Damlatıcı (dripper) :LDPE (AYPE-alçak yoğunluk polietilen) + HDPE (YYPE-yüksek yoğunluk polietilen) + Siyah (4 lt/saat) veya mavi (2 lt/saat)masterbatch (renklendirici) karışımı ile üretilmektedir.

Boru üzerine ilgli TSE standardı (TS ISO 9261), maksimum çalışma basıncı (1,2 bar) ve boru tipi (Ör. Ø 16 mm FRK 09 -0,9 mm et kalınlığı-20 cm –delik arası mesafesi) TSE logosu ile birlikte yazılmaktadır.

Yuvarlak Damla Sulama Borularının; 1 atm basınçtaki anma debileri,2-4-6 lt/h’dir.

Maximum çalışma basıncı 2 atm’dir.

Ø 16 Yuvarlak borularda, anma iç çapı 13.8 mm’dir.

Ø 20 Yuvarlak borularda, anma iç çapı 17.8 mm’dir.

Et kalınlıkları 0,7mm -0,9mm -1,0 mm- 1,1mm ve 1,2 mm’dir.

Yagmurlama

Su kaynağı ve pompa birimi : Suyun springlere (yağmurlayıcılara) iletilebilmesi için belli bir basınca ihtiyaç vardır. Sulama suyu borulara aktarılırken, sistemi tıkayabilecek maddelere karşı gerekli önlemler alınmalıdır. 

Ana boru : Suyu kaynaktan lateral (yan) borulara ileten borudur. İsteğe bağlı olarak toprak altı veya toprak üstünde kullanılabilir. Alınan su miktarına göre doğru çap tercih edilmelidir. 

Lateral(yan) boru : Suyu ana borulardan alarak, yağmurlayıcılara aktaran borulardır. Ana borudan daha düşük çaplıdır. 

Bağlantı ek parçaları : Boruların ve yağmurlayıcıların birbirine bağlanması için kullanılırlar. Bu parçalar ;Esnek bağlantı sağlamalı, basınç altında iken birleşme yerlerinde sızdırma olmamalı, basınç kalktığında otomatik drenaj yapabilmeli, bağlantı ve açma işlemleri kolay olmalı, aşınmaya karşı dirençli olmalıdır. 

Spring (yağmurlayıcı) üniteleri : Yağmurlayıcılar yüzey akışına ve kök bölgesinden aşırı drenaja sebep olmaksızın suyu araziye eşit biçimde dağıtmalıdır. Performansı tüm sistemi etkiler.

Kullanımı kolay ve güvenli olup mevsimlik ve kalıcı ekimler için idealdir.

Yüksek kaliteli orijinal hammaddeden üretilmiştir.

Güneş ışınlarına dayanıklılık sağlayan UV katkılıdır.

Uzun mesafeli, büyük alan uygulamalarında, pürüzsüz ve iç yüzeyi nedeni ile basınç kaybı en az düzeydedir.

Sürekli toplama ve sermeye karşı yüksek derecede dayanıklıdır.

Mandallı yağmurlama boruları 50, 63, 75, 90, 110, 125, 140, 160 çaplarında üretilmektedir.

Kelepçeli yağmurlama boruları 75, 90, 110, 125, 140, 160 çaplarında üretilmektedir.

Tarımda kullanılan kimyasallar ve gübrelere karşı yüksek derecede dayanıklıdır.

mandallı ve kelepçeli PE yağmurlama boruları tüm tarımsal ihtiyaçları karşılayacak düzeyde geniş üretim aralığına sahiptir.
aynı kalıptan çıktığından ek parçalarla uyumludur.

Koruge

Muflu olarak belirttiğimiz ürünler manşon gerektirmez. Koruge borular 6-8 mette boylar halinde üretilmektedir. Her boy boru 1 manşon 2 conta ile birleştirilir. Muflu borularda sadece 1 adet conta yeterlidir.
Koruge borular HDPE ham maddeden üretilmektedir. Ø100mm – Ø1000 mm çaplar arasında SN4-SN8 halka rijitliği ile üretim mevcuttur. Kanalizasyon, evsel ve endüstriyel atıkların uzaklaştırılması, yağmur suyu drenajı gibi cazibeli hatlarda Koruge borular kullanılmaktadır. Ayrıca yol geçişlerinde menfez olarak da kullanılabilir. Çift cidarlı esnek yapısı sayesinde, deprem ve sismik hareketlerden etkilenmez. 50 yıllık çalışma ömrü ile altyapı boru sistemlerinin sorunsuz çalışmasını sağlar.

MANDALLI

Yağmurlama sulama yönteminin en önemli ögesi olan mandallı sulama borusu, suyun, kaynağından belli bir basınçla alınarak, kapalı bir sistemle sulanacak alana taşınmasını ve fıskiyelere iletilmesini sağlar. Su buradan damlacıklar halinde, suyun basıncına göre hesaplanmış alana püskürtülür.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR